00 Dies 00 Hores 00 Minuts 00 Segons
HackatH2On

2017

13 - 14
Maig
/ Museu Agbar
de les Aigües, Cornellà

Un cap de setmana de col·laboració creativa
per innovar en la relació de la ciutadania amb
els serveis de l’aigua


 • HACK-
  AT-HOME

 • 2
  DIES

 • 20
  EQUIPS

 • 3
  REPTES
Inscripcions tancades
scroll cap avall
scroll cap avall

Qui pot participar-hi?

Busquem talents amb ganes de col·laborar, crear i innovar:


 • Desenvolupadors
  Màrqueting
  Negoci
  Creatius
  Emprenedors

 • Amb una idea
  o sense

 • Equips de 2-6 pax
  o
  persones soles per
  unir-se a un dels equips

Premis

 • 1
  Primer premi:
  5.000€
 • 2
  Segon premi:
  3.000€
 • 3
  Tercer premi:
  2.000€

Què t’ofereix HackatH2On?

Et convidem a participar en un esdeveniment únic, desbordant de creativitat, en el qual 20 equips conviuen durant un intens cap de setmana amb la missió de complir 3 reptes relacionats amb l’aigua, amb possibilitats infinites!

Tindràs al teu abast ments brillants com la teva, diferents escenaris que conviden a la inspiració i dades obertes d’Aigües de Barcelona per intercanviar idees i desenvolupar solucions creatives que innovin en la relació del ciutadà amb els serveis de l’aigua.

Posa la teva creativitat al servei de l’aigua!
Hi ha tres grans premis en joc!

Reptes


 • Excel·lència en l’experiència del client

 • Promoció del valor social de l’aigua

 • Nous serveis a l’Administració

Calendari i agenda

 • 22 de març Obertura inscripcions
 • 21 d’abril Tancament d’inscripcions
 • 29 d’abril Confirmació dels participants
 • 29 abril /12 maig Hack-at-home
 • 13-14 de maig Hackathon
Inscripcions tancades
Dissabte 13 de Maig
Diumenge 14 de Maig
09:00 Recepció de participants i esmorzar
10:00 Benvinguda i explicació de l’operativa i normes
11:00 Inici del hacking i formació dels últims equips
11:30 Visita inspiradora al museu (optativa)
12:00 Punt de control: equips i idees
12:30 Visita inspiradora al museu (optativa)
13:00 Dinar
16:00 Visita de mentors i experts en el sector, negoci, tecnologia
20:00 Punt de control: consolidació de la idea/projecte
21:00 Sopar
23:00 Activitat sorpresa nocturna (optativa)
00:00 HACKING night
09:00 Esmorzar
10:00 Taller de comunicació
11:00 Visita de mentors de comunicació/màrqueting
12:00 Punt de control: nom final del projecte i confirmació d’entrega
13:00 Dinar
14:30 Preparació tècnica i assajos
15:00 Fi del hacking. Entrega dels projectes
16:00 Esdeveniment final: presentació de projectes
17:15 Deliberació del jurat + networking
18:00 Entrega de premis
19:00 Clausura

Qui us assessorarà?

Durant la HackatH2On, estareu acompanyats per un grup d’experts i mentors que us ajudaran en el desenvolupament del vostre projecte creatiu en el repte que escolliu.

Jurat

 • Xavier Verdaguer

  Xavier Verdaguer

  Serial entrepreneur from Barcelona based in Silicon Valley

  Linkedin

 • Javier González

  Javier González

  Director Gerent del CITILAB - Fundació Pel Foment de la Societat del Coneixement

  Linkedin

 • Francesca Gabetti

  Francesca Gabetti

  Co-Founder & CEO TeamEQ

  Linkedin

 • Miquel Martí

  Miquel Martí

  CEO de Barcelona Tech City

  Linkedin

 • Catalina Balseiro Río

  Catalina Balseiro Río

  Chief Innovation Officer Suez Water Spain

  Linkedin

 • Manuel Cermerón

  Manuel Cermerón

  Director d’Estratègia i Desenvolupament d’Agbar

  Linkedin

 • María Monzó

  María Monzó

  Directora d’Innovació i Coneixement d’Aigües de Barcelona

  Twitter

Notícies

El projecte guanyador aposta per fer el salt a la factura electrònica i minimitzar l'ús del paper

El projecte guanyador aposta per fer el salt a la factura electrònica i minimitzar l'ús del paper

WaterStock, un joc basat en els trams de la factura de l'aigua que pretén fomentar l'ús de la factura electrònica en detriment de la de paper, és el nom de l'equip guanyador de la segona edició de la HackatH2On d'Aigües de Barcelona que s'ha celebrat aquest cap de setmana, una marató de hackers de gairebé 48 hores de durada que va tenir com a campament base el Museu Agbar de les Aigües a Cornellà.

D'entre tots els projectes presentats, la solució de l'equip guanyador, integrat per Xavier Gil, Toni Trobat i Pedro Vila, destaca pel fet de ser una proposta disruptiva que fomenta l'estalvi i l'economia col·laborativa. WaterStock ha rebut un premi monetari de 5.000 euros. La proposta pretén, amb l'excusa d'un joc per entendre els trams de la factura de l'aigua i l'estalvi, fomentar que l'usuari faci el pas a la factura electrònica, ja que el joc plantejat per l'equip guanyador es faria en línia.

El segon premi, valorat en 3.000 euros, ha estat per a la proposta musical de l'equip de Save&Sound, amb sis integrants (Juan José Vázquez, Juan Salmerón, Marc Vila, Laura Benítez, Sandra Martín i Rita Pereira), que han presentat una aplicació per mesurar el consum de l'aigua de la dutxa vinculant-la amb cançons penjades a Spotify.

D'entre les solucions que proposaven la implementació d'assistents personals i virtuals per millorar la relació directa entre Aigües de Barcelona i l'usuari, l'equip guanyador va ser OasisBot, que va presentar un programa informàtic d'atenció al client centrat en la xarxa social Twitter. L'equip, de cinc membres (Héctor Esteban, Rachid Boukrab, Álvaro Enrich, Albert Monill i Berta Segura), va rebre un premi monetari de 2.000 euros.

 
Rècord d'inscripcions a la HackatH2On d'Aigües de Barcelona

Rècord d'inscripcions a la HackatH2On d'Aigües de Barcelona

La segona edició de la HackatH2On d'Aigües de Barcelona ha tancat la fase d'inscripcions amb un rècord de participació: més de 200 persones i hackers de perfils i disciplines especialitzades, tant d'àmbit nacional (Catalunya, Madrid, Aragó, Astúries, Andalusia i Illes Balears) com internacional (Portugal, Àustria, Xile, Colòmbia i Índia), s'hi han inscrit.

Això representa un augment del 100% en relació amb l'edició del 2015. En aquella ocasió va tenir 98 inscrits i 87 participants, que es van enfrontar al repte de crear aplicacions mòbils innovadores per apropar als ciutadans el món de l'aigua i el Museu Agbar.

El cap de setmana del 13 i 14 de maig, l'Àgora Agbar acollirà la HackatH2On, una marató en què ments creatives i emprenedores treballaran en equip per donar resposta a reptes relacionats amb l'aigua. Es tracta d'una iniciativa d'Aigües de Barcelona que busca innovar en la relació de la ciutadania amb els serveis de l'aigua, mitjançant solucions creatives sorgides en un marc de col·laboració, obert i transparent.

 
24 hores de creativitat al Museu Agbar de les Aigües

24 hores de creativitat al Museu Agbar de les Aigües

El 21 i 22 de març de 2015, el Museu Agbar de les Aigües va organitzar una marató de programadors de 24 hores de durada amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua: La HackatH2On.

L’esdeveniment que va tenir lloc al dipòsit del Museu que, convenint-se en un èxit participatiu, va reunir a 75 ments creatives que van desenvolupar innovadores aplicacions mòbils per tractar d’apropar els ciutadans al món de l’aigua i al propi Museu.

El jurat va escollir com a guanyador de la HackatH2On al grup Cubus games, composat per quatre membres, Jordi Solà, Jaume Carballo, Albert Pons i Quim Garreta, que va crear una aplicació de ficció interactiva apta per totes les edats on situa al usuari en un context de sequera que, a partir de la visita al Museu Agbar de les Aigües, li permet reflexionar sobre aquest futur perill.

L’accèssit, atorgat a la segona millor aplicació, el va rebre el grup Sorryfib, composat per dos membres, Daniel Otero i Guido Arnau, desenvolupadors d’una aplicació que utilitza el giroscopi i la simulació de fluids i que, a través de tags NFC situats a diverses parts dels Museus, es permet desbloquejar nivells del joc mentre es visita la instal·lació.

Tenint en compte la bona acollida de l’esdeveniment entre els seus participants, es va concedir un tercer premi al grup O2H, composat per dos membres, Miquel Llobet i Daniel Torremilans, que van desenvolupar una app basada en l’estalvi de l’aigua a la dutxa per mitjà de la qual l’usuari competeix amb els seus amics a través d’un rànquing amb l’objectiu de reduir la despesa d’aigua.

 
Aigües de Barcelona i Ship2B llancen un programa per accelerar start-ups de projectes innovadors

Aigües de Barcelona i Ship2B llancen un programa per accelerar start-ups de projectes innovadors

Aigües de Barcelona i Ship2B, s'han unit per llançar Water4Action, un programa d'inversió i acceleració, per impulsar el valor de l'aigua com agent de canvi, accelerant start-ups d'alt impacte social relacionades amb l'aigua, les persones i la ciutat.

A través de la plataforma Water4Action, Aigües de Barcelona i Ship2B, fundació dedicada a promoure l'emprenedoria i la inversió d'impacte social, seleccionaran els millors projectes que vulguin anar més enllà de la rendibilitat econòmica i persegueixin impactar positivament en la nostra societat a través de l'aigua com a agent transformador.

La col·laboració entre aquestes dues entitats es va materialitzar al gener en una jornada que va presentar María Monzó, directora d'Innovació i Coneixement d'Aigües de Barcelona. Sota el lema Compromesos amb les persones, tenim cura de l'aigua i fem ciutat, la jornada va servir per presentar el vector d'innovació social de la companyia. María Monzó va explicar el model d'innovació oberta d'Aigües de Barcelona, on s'integra el futur laboratori d'Innovació Social, i a continuació es va realitzar un taller per decidir, conjuntament amb Ship2B, el nom d'aquest programa d'acceleració i les línies d'actuació del mateix.

 

Organitzadors i col·laboradors

Media Partners

Ubicació i contacte

Dissabte 13 i diumenge 14 de Maig de 2017

Museu Agbar de les Aigües (Cornellà)

hackatH20n@aiguesdebarcelona.cat

FAQs

Què és la HackatH2On?

És un cap de setmana de desenvolupament col·laboratiu en què 20 equips compostos per desenvolupadors, equips multidisciplinaris i ments creatives en general amb ganes d’aportar bones idees competireu amb una finalitat: crear solucions per innovar en la relació del ciutadà amb els serveis de l’aigua.

Quan i on se celebra?

La HackatH2On se celebrarà en una marató presencial els dies 13 i 14 de maig del 2017 al Museu Agbar de les Aigües. Començarà el dissabte 13 a les 9:00 hores i finalitzarà el diumenge 14 a les 21:00 hores. Ara bé, el repte comença ja a la Hack-at-Home!

Què és la Hack-at-Home?

La Hack-at-Home és la fase prèvia a la marató presencial. Tindrà lloc del 29 d’abril al 12 de maig. Els equips seleccionats podreu començar a provar les dades prèviament a la marató, una vegada confirmada la vostra participació.

Quins són els reptes i què s'ha de desenvolupar?

Els reptes: excel·lència en l’experiència del client, promoció del valor social de l’aigua i nous serveis per a la ciutat. El format de les solucions pot ser web, mòbil, hardware, etc., i es valoraran en funció de la seva creativitat, dificultat tècnica o usabilitat, entre d’altres.

Qui pot participar-hi?

Poden participar-hi totes les persones interessades en el món de la innovació, siguin del perfil que siguin: desenvolupadors, dissenyadors, experts en màrqueting, creatius, emprenedors… de qualsevol edat i nacionalitat, amb idea prèvia o sense i amb equip o sense.

Cal tenir un equip per participar-hi?

Les inscripcions poden ser per equips d’entre 2 i 6 persones. També pots inscriure-t’hi individualment i unir-te a un dels equips quan comenci la HackatH2On.

No conec ningú, puc participar-hi?

És clar que sí! Pots apuntar-t'hi individualment i quan comenci la HackatH2On unir-te a un dels equips o participants complementaris amb els que et sentis més còmode i hi tinguis idees afins.

No tinc cap idea, puc participar-hi?

Per descomptat! Es tracta de crear solucions en equip i de col·laborar tots junts. Així que pots pensar la teva idea in situ, o bé unir-te a un equip amb una idea que t'agradi i fer-la evolucionar entre tots fins a trobar la solució final.

Com i fins quan m’hi puc inscriure?

Les inscripcions s'obren el 22 de març, i tens fins al 21 d’abril per apuntar-te a una trobada única en la qual gaudiràs moltíssim.

Quant costa inscriure’s-hi?

La inscripció a la HackatH2On és gratuïta, i durant l’esdeveniment et proveirem de menjar i beguda per mantenir-te actiu i despert!

Quin tipus de dades estaran disponibles?

Aigües de Barcelona posarà a disposició dels participants els sets de dades i els casos d'ús.

Quins materials he de portar?

És imprescindible portar el DNI o document d’identitat, ordinador propi, carregadors, pantalles,… qualsevol cosa que creguis que pots necessitar. Nosaltres et proveirem d’electricitat, internet i menjar durant tot el cap de setmana, així com de tot el que calgui per poder treballar còmodament.

Podré quedar-me treballant durant la nit?

Sí! A la HackatH2On estarem preparats perquè puguis quedar-te treballant non-stop durant la nit. Habilitarem espais de descans, així com zones de menjar i beguda, perquè puguis carregar piles i seguir endavant ple d’energia!

I si tinc més dubtes?

Envia’ns un mail a hackatH20n@aiguesdebarcelona.cat.

Qui ho organitza?

La HackatH2On és una iniciativa d’Aigües de Barcelona que busca innovar en la relació dels seus clients amb els serveis de l’aigua, mitjançant solucions creatives que sorgeixin en un marc col·laboratiu, obert i transparent.

Aigües de Barcelona gestiona el cicle integral de l’aigua i ofereix servei a prop de 3 milions de persones a l’àrea metropolitana de Barcelona. La seva política de gestió està orientada a la proximitat amb el client; a l’excel·lència en la prestació dels serveis; a l’aposta per la innovació i el talent dels seus professionals; a la col·laboració amb altres empreses, entitats i administració pública per generar valor, i al desenvolupament d’un model sostenible com a eix estratègic.

Accés a les dades obertes

Pròximament estarà disponible la descripció detallada de les dades obertes proporcionades per Aigües de Barcelona per a la hackathon. Des d’aquest enllaç, podreu accedir a aquestes dades i a altres dades obertes públiques interessants per incorporar als vostres projectes.